1 dec. 2017

5-12 maj 2020 - Ingermanland, St Petersburg m Toivo Comén


Kontrasternas resa. Med buss via Stockholm åker vi först båt till Helsingfors, för vidare resa till St Petersburg. Här upplever du allt från Vinterpalatsets gyllene salar till en liten by på ryska landsbygden. Som en röd tråd genom hela resan löper Ingermanlands historia. Toivo Comén, som själv är Ingermanländare, flydde som barn och kommer under resans gång att såväl i tal som i skrift ge dig en inblick i dessa länders och folks dramatiska 1900-talshistoria. Naturligtvis kommer du också att få turista i vanlig bemärkelse och njuta av S:t Petersburgs sevärdheter. Vi gör såväl stadsrundturer som besök på några av de mest kända besöksmålen med lokal guide. En av kvällarna beger vi oss till Nikolaevsky Palatset för en festlig kväll med middag och folkloreuppträdande.

På vår resa tillbaka går färden via Narva och Estland, där vi övernattar på Meresuu SPA och Hotell. Glöm inte badkläderna! På vägen mot Tallin äter vi lunch på en liten, lokal restaurang innan vår estniska huvudreseledare, Eha Org, tar oss med på en detaljerad och emotionell rundtur i sin hemstad Tallinn. 

Dag 1

Avresa från Jämtland tidig morgon. Under resan.  Bakgrund till resan. Toivos radioprogram.
Fika och lunch på lämpligt ställe under resan. Båt  Stockholm – Helsingfors. Smörgåsbord på båten.

Dag 2

Frukost på båten. Rysktalande guide ansluter i Helsingfors. Buss Helsingfors – S:t Petersburg.
Lunch i Kotka. Lokalguide ansluter i Viborg. Under resan, om Finlands och Viborgs svenska historia. Svenska stormaktstiden. Krigen. Incheckning på hotell i S:t Petersburg. Middag.

Dag 3

Frukost på hotellet. Stadsrundtur med buss och  lokal guide. Bl a till Pansarkryssaren Aurora (som spelade en roll i Oktoberrevolutionen 1917) och till Isakkatedralen. Lunch. Guidat besök på Eremitaget. Middag.

Dag 4

Frukost på hotellet. Besök massgravarna  från Leningrads belägring. Toivo berättar om belägringen och sina släktingars öde. Lunch och eftermiddag på egen hand. Folkloreafton med gemensam middag på Nikolaevsky Palatset.           
  
Dag 5

Frukost på hotellet.Tur genom Ingermanland. Besök i byn Poru eller Semrina (varifrån Toivo härstammar). Besök i Gatchina (Staden varifrån tusentals  lämnade Ingermanland i godsfinkor). Lunch i Gatchina. Under turen berättarToivo och lokalt boende. På hemvägen tittar vi på den forna kejsarstaden Putskin. Middag på hotellet.

Dag 6

Frukost på hotellet. Utcheckning. Buss S:t Petersburg – Narva. Under resan, Toivo berättar om Ingermanländarnas flykt, som ofta gick över Estland. Lunch i Narva och incheckning på Jöesuu SPA och hotell Meresuu. Tillgång till bastu och pool. Ev SPA-behandlingar måste förbokas. Middag. 

Dag 7

Frukost på hotellet. Lunch på Viitna krog. Stadsrundtur med vår buss och lokal guide. Information om ”Den sjungande revolutionen”. Lite fri tid i Tallinn på eftermiddagen innan färjan Tallin – Stockholm avgår kl 18.00. Middag (smörgåsbord) ombord.

Dag 8
           
Frukost ombord. Anländer Stockholm ca 10.00. Fika och middag under hemfärden.
Anländer Jämtland på kvällen.

Med reservation för ändringar.

Pris 2020 
Ej fastställt ännu
Visumkostnader ca 995 kr per person

Tillägg:
Enkelrum/hytt: 
Utsideshytt på förfrågan 

I resan ingår: buss 8 dagar, båtresa Stockholm – Helsingfors i dubbelhytt inkl frukost, båtresa Tallin – Stockholm i dubbelhytt inkl frukost, hotell 5 nätter i dubbelrum inkl frukost, 6 luncher, middag samtliga dagar, bussfika, Folkloreafton i S.t Petersburg, entré på Eremitaget med guide, guidade stadsrundturer i S:t Petersburg och Tallin. lokal guide på ”Ingermanlandsturen”, dokumentationshäfte, Toivos informationer, reseledare.    
       
Betalningsvillkor:

Anmälningsavgift 1 500 kr vid anmälan
Slutbetalning senast 6 v före avresa.
Mer information och bokning: 
E-mail: anneli.aman@telia.com

Tel: 070-688 44 17, 070-56 66 501

 

2 kommentarer:

  1. Hej! Vi är 3 väninnor som funderar på denna resa. Är det möjligt att få 3-bäddsrum och hytt för att slippa extrakostnader med enkelrum? När måste man boka för att säkert komma med? M.v h. Inger Ramstedt

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Skam till sägandes hade jag inte upptäckt er kommentar, förrän när jag höll på att "städa" bloggen. Om ni ff är intresserade så går det en ny resa i maj 2020. Man kan anmäla intresse redan nu och bestämma sig runt årsskiftet. Hytt är inga problem att bo 3, men om hotellen erbjuder 3-bäddsrum är jag mer osäker på - men vi kan ju kolla!! /Anneli

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.