13 apr. 2024

28-29 juli 2024 Bygdespelet Höga Kusten




I juli 2024 är det världspremiär i Lövvik. Inte långt ifrån där Ångermanälven mynnar i en av Sveriges mest natursköna delar. Ett bygdespel fyllt till brädden av kärlek, drömmar och sånger av Tomas Ledin. Ett musikaliskt glädjepiller om människor som förenas över gränser för att hitta varandra och sig själva.

Bygdespelet utspelar sig i början av förra seklet. När männen och kvinnorna på sågverken i norr byggdeditt och mitt Sverige. Det var en tid fylld av förstulna kyssar bakom visthusbodarna, förhoppningar på dansbanor men också en tid av slit och uppoffringar. Skogbaroner på ena sidan, tjänstehjon, flottare och sågare på andra.

”Höga kusten är en vacker saga säger Tomas Ledin. Men den föddes ur verkligheten. Min farfar blev bortauktionerad som liten pojk och växte sedan upp till att bli sågare i trakten runt Lövvik för att möta kärleken och gå mot militärens gevärsmynningar i Ådalen 1931.”

I bygdespelet möter den bortauktionerade Jonas den vackra Svea, dottern till traktens storbonde. Deras kärlek är förbjuden. Med orubblig tro på sig själva och i förenade krafter övervinner de dåtidens klyftor och girighet för att bygga ett gemensamt liv.

Bygdespelet är en hoppfull föreställning för en tid som behöver den alltför väl. Kraften i kärlek och förening. På scen möter du kända ansikten som Morgan Alling och Sussie Eriksson förenade med lokala sångare och skådespelare. Allt för att ge föreställningen äkthet och nerv. Regissör är Markus Virta, känd för musikalsuccén ”Så som i himlen” på Oscarsteatern i Stockholm. Manus är skrivet av Pär Nymark och musiken samt sångtexterna står Tomas Ledin för.

Program:

Söndag 28/7

07.15 Landön

10.00 Döda Fallet, fika 45 min 

13.00 Lövvik Lunch

15.00 Föreställning

17.30 Slut och påbörja återresan

19.00 Incheck Hallstaberget

19.30 Middag

                        Övernattning

Måndag 29/7

                        Frukost

10.00 ca         Avresa

13.30 ca         Åter Offerdal 


Pris per person : 3 000 kr 

Enkelrumstillägg:    200 kr

I priset ingår:          Buss, bussvärd, fika, lunch i Lövvik, musikalbiljett, middag och övernattning inkl frukost på Hotell Hallstaberget med entré till Spa-avdelningen.

Boka via mail: anneli.aman@telia.com

eller telefon: 070-6884417



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.